Kies uw taal......................................................
Inleiding tot NAME
  De NAME database bevat 26 geanalyseerde beroepsprofielen.
Partners
Editor sectie
Pers
 
Het NAME project
    Het NAME project als referentiegids voor beroepsprofielen in de multimedia wordt gesteund door de Europese Commissie in het kader van het Leonardo da Vinci programma.   Deze referentiegids is het resultaat van tweejarig project van het NAME consortium onder leiding van Aquitaine Multimédia. NAME partners zijn verscheidene Europese clusterorganisaties op het vlak van multimedia.
Dit onderzoek heeft 26 beroepsprofielen en 96 taakomschrijvingen in kaart gebracht, in 9 verschillende talen en dankzij meer dan 650 ondernemingen uit 11 landen. In dit project zijn meer dan 20.000 werkuren gepresteerd.
 
 
De NAME database
    Deze interactieve online database is opgebouwd uit tabellen waarin een opsomming gegeven wordt van de diverse taken binnen de 26 beroepsprofielen.   Dit onderzoek deelt elk multimediabedrijf op in:
4 beroepscategorieën m.b.t. multimediaproductie:

• projectmanagement,
• scenarioplanning,
• conceptualisering & grafische realisatie,
• ontwikkeling.
en 3 beroepscategorieën m.b.t. website exploitatie :
• webadministratie,
• webmarketing,
• diverse multimediataken.
 
 
Vergelijk uw onderneming
    Multimediabedrijven beschikken dankzij NAME over een handig instrument om de eigen personeelsstructuur te vergelijken met andere ondernemingen uit de sector.   Deze applicatie laat toe om voor de taakopdrachten van ieder beroepsprofiel de vergelijking te maken met de algemene resultaten van de referentiegids, maar tevens ook met de resultaten van andere ondernemingen. Deze ondernemingen selecteert men op basis van een aantal criteria. Elke onderneming kan gebruik maken van deze applicatie ongeacht het land van activiteit. Een voorwaarde is echter wel dat elke nieuwe onderneming eerst dient te participeren aan de online enquête.  
 
Neem uw onderneming onder de loep.
    Een instrument ter verbetering van uw personeelsbeleid.   Elke ondernemer beschikt nu over de mogelijkheid om zijn eigen personeelsorganisatie in kaart te brengen in relatie tot andere bedrijven.
Nieuwe ondernemingen kunnen steeds deelnemen door zich te registreren en de enquête te doorlopen.
 
 
Vertaal de beroepsprofielen en de taakomschrijvingen.
    Een handig vertaalinstrument met 9 talen.   In het kader van het NAME-project werden 26 beroepsprofielen en 96 taakopdrachten bestudeerd en vertaald in 9 talen: Frans, Engels, Duits, Spaans, Portugees, Italiaans, Nederlands, Fins en het Sloveens.
Deze vertalingen vormen de basis van de reikwijdte van het NAME-onderzoek en zijn uitgevoerd door elke nationale NAME- partner.
Deze webapplicatie is toegankelijk voor iedereen met een interesse in de multimediasector (ondernemingen, opleidingsinstanties, werknemers, werkzoekenden, ...) en laat toe om een duidelijk inzicht te verkrijgen in de Europese multimediaberoepsprofielen.
 
 
Aquitaine MultimédiaGaiaDMMVAIMMediaAmitiéHenri TudorMMindTrekFMVKIBLA